Pytanie 1
Podstawowym składnikiem tradycyjnego carpaccio jest
Wynik: 17/40 punktów (42,5%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Podstawowym składnikiem tradycyjnego carpaccio jest
Jaką witaminową przystawkę powinien zasugerować kelner do wołowych zrazów zawijanych serwowanych z kaszą gryczaną?
Świeże ostrygi powinny być serwowane na talerzu
Na imprezie urodzinowej stosuje się kartę dań
Korzystając z informacji zamieszczonych w tabeli, wskaż czas przechowywania kaszy pęczak.
Warunki magazynowania surowców i ich przetworów | |
---|---|
Rodzaj ziarna | Czas przechowywania |
proso | 5 miesięcy |
owies | 6 miesięcy |
jęczmień | 9 miesięcy |
gryka | 10 miesięcy |
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jaką metodę obróbki cieplnej stosuje się do przygotowania jaj poszetowych?
"Jaja ugotowane na twardo, pokrojone w małą kostkę" stanowią składnik sosu
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jaką potrawę powinno się serwować na podgrzanym talerzu?
Jakiego rodzaju sztućców serwisowych nie powinien używać kelner przy podawaniu dań serwisem?
Aby przygotować mizerię, trzeba użyć
Menu powinno zawierać ofertę potraw dla dzieci
Jaki deser powinien polecić kelner osobie z nietolerancją laktozy?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Goblet to szklane naczynie, które wykorzystuje się do podawania
Kelner, przyjmując zlecenie od osób siedzących przy stoliku dla dwóch, powinien usiąść
Jaką metodę stosuje się do przygotowania mleka do cappuccino?
Kotlety mielone, które nie są przeznaczone do natychmiastowego spożycia, przed ich przechowywaniem powinny być schłodzone do temperatury
Kelner powinien zaproponować kawę konsumentowi, który preferuje napoje z whisky
Surowcem, który jest źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, jest
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
W przypadku organizacji przyjęcia w formie lampki wina
Jakie wino powinien zaproponować kelner do kaczki konfitowanej?
Przy obsłudze gości na rodzinnym przyjęciu, kelner powinien podać potrawy i napoje w następującej kolejności:
W trakcie przeprowadzania wstępnej obróbki surowców należy je
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Kelner powinien zaoferować gościowi miskę z wodą do płukania opuszków palców przed posiłkiem
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Kompot francuski powinien być podany w
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jednym z składników leniwych pierogów jest ser?
Jaką potrawę należy serwować w bulionówce?
Na kolację przewidziano napoje: Campari orange jako aperitif, dwa rodzaje czerwonego wina oraz wodę. Przygotowując stół do tego posiłku, kelner powinien na stole ustawić oprócz gobletu
Który zestaw powinien zaproponować kelner, jeśli goście zamówili śniadanie wiedeńskie?
kawa po wiedeńsku, pieczywo pszenne, masło, miód, dżem | kawa z dodatkami, pieczywo, jaja po wiedeńsku, masło, dżem, miód | kawa ze śmietanką, pieczywo, jaja po wiedeńsku, wędliny, sery, masło | czarna kawa, sok pomarańczowy, pieczywo, owsianka, masło, dżem, miód |
A | B | C | D |
Warzywa korzeniowe w klasycznej sałatce jarzynowej powinny być pokrojone w
Jaką z poniższych potraw powinno się podać gościowi z lewej strony?
Wędliny powinny być przechowywane w chłodni o wilgotności względnej powietrza wynoszącej 70% - 80% oraz temperaturze