Pytanie 1
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Wynik: 32/40 punktów (80,0%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Podczas smażenia wołowiny w płytkim tłuszczu na patelni uzyskuje się
Cechy charakterystyczne mięs przygotowywanych na sposób angielski to
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Mięso jakie należy wykorzystać do przygotowania kotletów pożarskich?
Jakie przyprawy powinno się używać do doprawienia sosu beszamelowego?
Jaja można przechowywać przez okres nieprzekraczający 7 miesięcy
Dostosowanie mieszkania dla osób z ograniczeniami w sprawności fizycznej uwzględnia m.in.
Przed rozpoczęciem smażenia półproduktów w elektrycznej patelni, co należy zrobić w pierwszej kolejności?
Jak powinien być podany kompot francuski?
Czynnikiem przyspieszającym proces zepsucia masła w trakcie jego przechowywania jest
Jakie cechy jaj stosuje się do przygotowania sufletu czekoladowego?
Ciasta parzone uzyskują swoją objętość dzięki działaniu
W diecie o niskiej strawności zaleca się konsumowanie jajek
Który z wymienionych zbiorów zawiera przyprawy, które powinny być ograniczone w potrawach przeznaczonych do diety niskokalorycznej?
Kawior serwuje się jako
Jakie pojęcie opisuje minimum sensoryczne?
Jaja po dezynfekcji powinny być przechowywane
Jaki jest średni udział energii pochodzącej z białek, tłuszczów i węglowodanów w zdrowej diecie?
Skuteczniejsze połączenie składników w drobiowej masie mielonej można uzyskać przez
Gazpacho to zimna zupa warzywna, która jest typowa dla kuchni
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jakie dania powinny być serwowane pojedynczo na talerzu razem z daniem głównym?
Podczas przygotowywania dań z jajek z zastosowaniem obróbki cieplnej, można uniknąć zatruć pokarmowych?
Analiza mięsa w technice trichinoskopowej jest wykonywana w celu wykrycia larw w mięsie
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Czerwone wino nie powinno być serwowane do
Ile porcji mięsa o wadze 100 gramów można uzyskać z 10 kilogramów wołowiny, biorąc pod uwagę, że straty podczas gotowania wynoszą 30%?
Według zamieszczonego sposobu wykonania, z mleka, jaj, cukru i cukru waniliowego należy sporządzić
Sposób wykonania | |
---|---|
|
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Na przyjęciu angielskim, w którym bierze udział 150 osób, ile kompletów sztućców powinno być przygotowanych na bufecie?
W kawiarni, gdzie zastosowano marżę gastronomiczną na poziomie 25%, deser lodowy ma cenę 10 zł. Jaka jest cena gastronomiczna deseru bez uwzględnienia marży?
Aby zagęścić jedną porcję zupy, potrzebujemy 4 gramy mąki ziemniaczanej. Ile mąki jest potrzebne do przygotowania 50 porcji zupy?
Zupy serwuje się w talerzach głębokich
Jakie środki ochrony osobistej powinien używać pracownik pracujący w zmywalni naczyń?
Który zestaw posiłków składa się z potraw o łatwej do strawienia konsystencji?
Salamandra to urządzenie, które powinno być wykorzystywane do
Do sporządzenia którego wyrobu należy wykorzystać wszystkie surowce wymienione w załączonym normatywie?
Surowce i półprodukty | Normatyw |
---|---|
Mąka pszenna | 300 g |
Mleko | 200 ml |
Drożdże | 20 g |
Cukier | 30 g |
Jaja | 2 szt. |
Sól | 1 g |
Olej | 250 ml |
Cukier puder | 30 g |
Metodę przygotowywania mąki z połączenia wody i tłuszczu wykorzystuje się do wytwarzania ciasta