Pytanie 1
Sztućce, które zostały umyte i wypolerowane, należy przechowywać w sali konsumenckiej
Wynik: 39/40 punktów (97,5%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Sztućce, które zostały umyte i wypolerowane, należy przechowywać w sali konsumenckiej
Wskaż właściwą sekwencję działań porządkowych w węźle higieniczno-sanitarnym.
Do czego służą minizraszacze w ogrodzie?
Codzienne utrzymanie czystości w lokalu mieszkalnym obejmuje m.in.
W jakim celu stosuje się maty antypoślizgowe w łazienkach hotelowych?
Do przycinania żywopłotów wokół obiektu, który świadczy usługi hotelarskie, pracownik użyje
Które z poniższych działań jest częścią procedury uzupełniania zapasów w łazience hotelowej?
Metoda mechanicznego usuwania pestek z owoców jadalnych to
Jakiego koloru jest deska do krojenia warzyw?
Falbany, które są przygotowane w szczególny sposób i używane do ozdabiania bocznych części stołów bufetowych, noszą nazwę
Trzony kuchenne, płyty grzewcze, patelnie, kotły do gotowania oraz podgrzewacze stanowią elementy wyposażenia
Przed umieszczeniem brudnych naczyń w zmywarce należy wykonać czynność, która polega na ich
Sekator z regulowaną długością to praktyczne i komfortowe narzędzie do przycinania
Jaką brakującą informację należy wpisać w podanym formularzu Rejestru rzeczy znalezionych w miejscu kropek?
Goblet to naczynie do
Zachowanie piaskownicy w odpowiedniej czystości i sanitarnym stanie wymaga między innymi
Określ właściwą sekwencję działań porządkowych w łazience hotelowej?
Na stołach w jadalni, obok naczyń stołowych, sztućców i szkła, umieszcza się
Podstawowym urządzeniem zmechanizowanym wykorzystywanym do zapewnienia czystości i porządku w strefie pobytowej obiektu hotelowego jest
Jak określa się proces poddawania delikatnych owoców i warzyw działaniu najpierw gorącej, a potem zimnej wody?
Jakiego środka należy użyć do czyszczenia lustra?
Najważniejszym typem czyszczenia w hotelu, zarówno w pokojach gościnnych, jak i w ogólnodostępnych przestrzeniach, jest sprzątanie
W tradycyjnym minibaru w hotelowym pokoju powinny znajdować się
Czym jest obróbka wstępna żywności?
Zestaw do pielęgnacji odzieży, obuwia oraz igielnik powinny być standardowym wyposażeniem w każdym pokoju hotelowym
Odzież gościa hotelowego, pozostawiona w oznaczonym worku w pokoju, jest przekazywana do pralni
Jakimi środkami czyszczącymi pielęgnuje się bidet oraz muszlę klozetową w lokalu mieszkalnym?
Codzienna pielęgnacja kapoków w okresie letnim polega na ich starannym
Nadanie odpowiedniego kształtu w kontekście kulinarnym to
Podczas porządkowania przestrzeni publicznych w hotelu, pracownik powinien
Podczas przygotowywania łóżka hotelowego, co należy najpierw umieścić na materacu?
Skrót SGL odnosi się do lokalu mieszkalnego
Szafka kelnerska to mebel umieszczony w sali konsumpcyjnej, w której przechowuje się
Skrót DBL odnosi się do lokalu mieszkalnego
Kto przekazuje pozostawioną w pomieszczeniu, w wyznaczonym worku, odzież klienta hotelowego do pralni?
Podczas przeprowadzania prac porządkowych w węźle higieniczno-sanitarnym, powinno się stosować środki
Prawidłowo ukształtowany żywopłot powinien
Do pojemników na szkło nie wolno wrzucać odpadów szklanych
W jaki sposób pracownik hotelu powinien reagować na skargi gościa dotyczące czystości pokoju?
Jaki jest prawidłowy sposób postępowania z brudną pościelą w hotelu?