Pytanie 1
Jakie świeże owoce, gdy są dodane do galaretek, mogą utrudnić ich stężenie?
Wynik: 26/40 punktów (65,0%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Jakie świeże owoce, gdy są dodane do galaretek, mogą utrudnić ich stężenie?
Kasza manna wytwarzana jest z ziaren
Ile sztuk zastawy stołowej należy przygotować na przyjęcie dla 150 osób, uwzględniając zapas w wysokości 30%?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Pojawienie się "kłaczków" podczas mieszania żółtkami zupy kremowej sugeruje, że zupa była zbyt
Jakie działania w procesie technologicznym są klasyfikowane jako obróbka wstępna czystych surowców?
Kisiel mleczny powinien być zagęszczony
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Kasza pęczak wytwarzana jest
Aby zminimalizować straty składników odżywczych w trakcie krojenia owoców, należy podjąć działania w celu ochrony rozdrobnionych surowców
W celu zagęszczenia sosu wykorzystuje się zawiesinę mąki z wodą, mlekiem lub śmietaną. Jakie zmiany w skrobi mąki są odpowiedzialne za zagęszczenie sosu podczas podgrzewania?
W jakiej temperaturze powinny być składowane odpady pokonsumpcyjne w pomieszczeniu magazynowym?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jakie urządzenie powinno się używać do przygotowywania zup kremowych?
W diecie ograniczającej, z redukcją substancji stymulujących wydzielanie soku żołądkowego i błonnika, jako dodatek zakwaszający potrawy, powinno się użyć
Jaką czynność należy wykonać w pierwszej kolejności, udzielając pierwszej pomocy osobie z krwawieniem z przedramienia?
Proces obróbki cieplnej, który polega na podgrzewaniu półproduktu w atmosferze powietrza w zakresie temperatur od 180°C do 250°C, to
Przygotowując wyroby z ciasta kluskowego, należy przesiać mąkę, a następnie wykonać następujące czynności:
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
W oparciu o organizację funkcjonalną przestrzeni w zakładzie gastronomicznym zmywalnia naczyń kuchennych powinna
Które z wymienionych warzyw jest znane jako bogate źródło karotenu?
Aby przygotować klasyczny krupnik, konieczne jest zastosowanie
Ile gramów mąki ziemniaczanej powinno się przygotować do wyrobu klusek śląskich z 1,5 kg ugotowanych ziemniaków, jeśli stosunek mąki ziemniaczanej do ziemniaków w cieście wynosi 1:5?
Do serwowania sufletu nie zaleca się używania
Posypanie ugotowanej marchwi mąką pszenną z dodatkiem cukru i jej ponowne zagotowanie to metoda zagęszczania przez
Jakie procesy zaliczają się do obróbki wstępnej podczas przygotowywania surówki?
Jakie produkty są uważane za bogate w witaminę A?
Korpusy ptysi powinny być przygotowywane z ciasta
Najbardziej wartościowym źródłem żelaza pochodzenia roślinnego jest
Rękawiczki jednorazowe powinny być zakładane podczas
Zarządzanie dietą osób cierpiących na miażdżycę wymaga szczególnej uwagi na spożycie produktów
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jaki składnik należy wpisać w miejsce oznaczone symbolem X w tabeli, aby można go było użyć do przygotowania fasolki po bretońsku?
|
Najbardziej znanym trunkiem z Japonii jest
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jakie surowce po zjedzeniu stanowią najlepsze źródło witaminy C?
Fraszynki to danie z kuchni polskiej pochodzące z regionu
W trakcie przygotowywania produktów na bazie ciasta drożdżowego, gluten zawarty w mące pszennej powoduje wzrost
W diecie o niskiej kaloryczności nie należy spożywać potraw
Podaj przykład funkcjonalnego umeblowania balkonu lub tarasu w domu podczas lata?