Pytanie 1
Herbatniki baletki wytwarzane są z ciasta
Wynik: 25/40 punktów (62,5%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Herbatniki baletki wytwarzane są z ciasta
Jaką temperaturę powinny mieć masło i margaryna dostarczane do zakładu cukierniczego?
Drożdże są użyteczne w produkcji, jeżeli ocena organoleptyczna wykazała, że mają
Substancją, która stanowi około 70% składu chemicznego mąki pszennej, jest
Z magazynu wyjęto mąkę ziemniaczaną. Po przeprowadzeniu oceny organoleptycznej uznano, że mąka jest gładka, błyszczy i ma charakterystyczny zapach. Została ona przeznaczona do wypieku ciasta?
Jakie powinny być maksymalne wartości temperatury przechowywania serów twarogowych w magazynie cukierni, aby mogły pozostać zdatne do spożycia przez 5 dni?
Jaką metodą ocenia się konsystencję miodu?
Ciastka ponczowe należą do kategorii wyrobów z ciasta
Kluczowym punktem w procesie produkcji, wyznaczonym do eliminacji ryzyka mikrobiologicznego w trakcie wytwarzania lodów, jest
Do jakich zastosowań nadają się żele dekoracyjne?
Aby ocenić świeżość jaj w sposób organoleptyczny, co należy zastosować?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jakie urządzenie służy do pomiaru wilgotności powietrza w magazynie surowców sypkich?
Produkty z ciasta parzonego po pieczeniu odznaczają się
Podaj minimalny procent tłuszczu, który powinna mieć śmietanka kremowa?
Który z zestawów zawiera składniki konieczne do wytwarzania ciastek kokosanek?
Jakiego typu rondel należy zastosować do przygotowania syropu cukrowego w celu uzyskania karmelu?
Jakie urządzenie służy do fermentacji formowanych porcji ciasta drożdżowego?
W trakcie inspekcji jakości surowców w magazynie zauważono pleśń na powierzchni marmolady.
Marmolada z tego opakowania
Wskaż aktualną zasadę obsługi pieca cukierniczego?
Jakim syntetycznym dodatkiem aromatycznym używanym w cukiernictwie jest:
Oblicz stan magazynowy jaj na dzień 15 maja, wiedząc, że 13 maja wynosił on 3 000 sztuk, a 14 maja dostarczono 1 000 jaj, przy czym do produkcji użyto 2 200 sztuk.
Jakiego środka spulchniającego używa się w produkcji ciasta biszkoptowo-tłuszczowego?
Kaloryczność 1g węglowodanów to 4 kcal, 1g białka - 4 kcal, 1g tłuszczu - 9 kcal. Oblicz energetyczną wartość chałwy, która w 100g zawiera 3,5% białka, 55% tłuszczu oraz 30% węglowodanów?
Jakie urządzenia są wykorzystywane do produkcji wafli w przemyśle?
Jakie urządzenia należy użyć do wytworzenia masy serowej?
Głównym składnikiem wykorzystywanym do wytwarzania marcepanu naturalnego są
Trzeba przygotować ciasto biszkoptowe metodą "na zimno". Na początku należy
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jakie urządzenie jest używane do pomiaru wilgotności w magazynie?
Który ze składników używanych w produkcji piernika powinien być kontrolowany ze względu na potencjalne zagrożenie chemiczne?
Żelatyna jest substancją o właściwościach żelujących, która pochodzi z
Kiedy termometr w zamrażarce, w której przechowuje się lody, pokazuje 5°C poniżej zera, co należy zrobić z temperaturą?
Podczas składowania surowców, jakie zagrożenie dla zdrowia ludzi może wystąpić?
Jakim defektem w twarogu uniemożliwia jego zastosowanie w produkcji sernika?
Pomadki klasyfikowane są do kategorii
Który z poniższych skrótów jest związany z zasadami dobrych praktyk produkcji w zakładzie przetwórstwa żywności?
Aby upiec beziki, trzeba nagrzać piec do temperatury
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Ile kartonów trzeba przygotować do spakowania 50 kg chałwy, jeśli jednostkowe opakowania o wadze 50 g są umieszczane w kartonach po 20 sztuk?