Pytanie 1
Według zasad systemu HACCP, w celu oczyszczania ścieków w lokalu gastronomicznym, należy zastosować
Wynik: 23/40 punktów (57,5%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Według zasad systemu HACCP, w celu oczyszczania ścieków w lokalu gastronomicznym, należy zastosować
W sytuacji krwotoku miąższowego dłoni należy
Zasady systemu HACCP sprowadzają się do
Jaki jest średni udział energii pochodzącej z białek, tłuszczów i węglowodanów w zdrowej diecie?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
W trakcie opieki nad pacjentem w domu nie powinno się
Jakie czynności należy wykonać w odpowiedniej kolejności przy przygotowywaniu surówki z marchwi i jabłka?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Do przygotowania ciasta na leniwe pierogi potrzebne są jajka, mąka pszenna oraz
Najlepsze obuwie, które zabezpiecza nogi przed chorobami podczas pracy w zmywalni, to
Osoba jedząca krem zrobiony z surowych, nieodkażonych żółtek jaj jest narażona na zatrucie
Jakie metody obróbki cieplnej mogą prowadzić do spadku jakości przygotowanych dań mięsnych?
Jaki deser wymaga użycia żelatyny do stężenia?
Jeżeli koszt surowców (pomijając przyprawy) do przygotowania 100 zestawów obiadowych wynosi 500 zł, a ryczałt na przyprawy to 3%, to koszt jednego zestawu obiadowego z przyprawami wynosi
Potrawą, której nie powinno się serwować podczas polskiej postnej kolacji wigilijnej, jest
Solanka peklująca jest używana między innymi do
W przypadku diety łatwostrawnej zaleca się
Sekcja wysyłkowa zakładu gastronomicznego stanowi połączenie jego elementów
Jak należy serwować zupę krem z dyni?
Zgodnie z aktualnymi regulacjami, zakąski zimne można serwować od momentu ich wytworzenia do chwili spożycia
Czym jest podlaski sękacz?
Zjawisko wiązania wody za pomocą pektyn to
Seler, aby zachować białą barwę oraz nie stracić wartości odżywczych, powinien zostać
Wskaż właściwą metodę konserwacji dla danego środka spożywczego?
Która z technik jest używana do szybkiej obróbki cieplnej owoców?
Jaką potrawę może przygotować kucharz, korzystając z następujących składników: polędwica wołowa, smalec, cebula, koncentrat pomidorowy, śmietana, mąka pszenna, woda, przyprawy?
W przypadku montażu elementów zespołu roboczego w podajniku ślimakowym wilka, jaka jest właściwa kolejność ich instalacji?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Który z wymienionych produktów ma wysoką zawartość kolagenu?
Kiedy używa się kutra?
Ile sztuk zastawy stołowej należy przygotować na przyjęcie dla 150 osób, uwzględniając zapas w wysokości 30%?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Metoda biologicznego konserwowania ogórków opiera się na wykorzystaniu fermentacji?
Aby przygotować 7 porcji polędwicy flambirowanej, wykorzystano 350 ml koniaku. Ile koniaku będzie potrzebne do zrobienia 21 porcji polędwicy flambirowanej?
Nadzienie składające się z rozgniecionych ziemniaków, białego sera i cebuli wykorzystuje się do wytwarzania
Osoba, która jest nosicielem bakterii Salmonella,
Brązowy osad, który pojawia się podczas gotowania rosołu, jest rezultatem
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Resztki z filetowania ryb, takie jak głowy i kręgosłupy, powinny być