Pytanie 1
Jakie potrawy są typowe dla regionu Podhala?
Wynik: 24/40 punktów (60,0%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Jakie potrawy są typowe dla regionu Podhala?
W magazynie, który jest wyposażony w umywalkę do mycia rąk, zlewowy stół, chłodziarkę oraz urządzenie do naświetlania promieniami UV, jakie produkty powinny być przechowywane?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Przy przygotowywaniu kotleta de volaille, należy go obtoczyć w panierce
Deser o smaku malinowym to
Jakie dodatki skrobiowe powinno się wybrać do kurczaka w potrawce?
Z danych zamieszczonych w tabeli wynika, że więcej witaminy C znajduje się
Nazwa warzywa | Boćwina | Brukselka | Rzodkiewki | Papryka | Pomidory |
Zawartość witaminy C w 100 g warzywa | 34,0 mg | 94,0 mg | 20,6 mg | 144,0 mg | 23,0 mg |
Które z warzyw jest głównym źródłem chlorofilu?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Procesy, które prowadzą do uzyskania żywności liofilizowanej, to
Usługa a'la carte polega na wyborze dań
W systemie cook-chill produkcja oraz dystrybucja dania polega na obróbce termicznej oraz
Jakie działania w procesie technologicznym są klasyfikowane jako obróbka wstępna czystych surowców?
Do cyklicznych prac porządkowych należy mycie
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Aby przygotować krupniki, należy gotować kasze do odpowiedniej konsystencji?
Normatyw surowcowy na sznycel ministerski należy uzupełnić
Surowiec |
Mięso mielone |
Bułka czerstwa |
Mleko |
? |
Jajo |
Cebula |
Bułka tarta |
Tłuszcz |
Sól, pieprz |
Analiza mięsa w technice trichinoskopowej jest wykonywana w celu wykrycia larw w mięsie
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Aby zapewnić optymalne warunki przechowywania warzyw strączkowych, w magazynie powinny być zachowane następujące warunki
Temperatura | Wilgotność względna | |
---|---|---|
A. | 0÷4°C | ok. 60% |
B. | 0÷4°C | ok. 95% |
C. | 10÷14°C | ok. 60% |
D. | 10÷14°C | ok. 95% |
Miękkim serem dojrzewającym z pleśnią jest
Skomponuj menu na angielskie przyjęcie bankietowe (stojące)?
W obszarze przygotowania surowców należy
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Wewnętrzna temperatura smażonego kotleta wieprzowego powinna wynosić co najmniej
Kazeina to białko, które można znaleźć
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Schab stanowi część półtuszy
Kasza jaglana, ze względu na swój skład chemiczny, klasyfikowana jest jako jeden z rodzajów środków żywnościowych?
Jakiej zupy dotyczy użycie podprawy zacieranej w celu jej zagęszczenia?
Wpływ światła na przechowywaną żywność
Podczas przygotowywania dań z jajek z zastosowaniem obróbki cieplnej, można uniknąć zatruć pokarmowych?
Wykaz surowców niezbędnych do sporządzenia sosu holenderskiego należy uzupełnić
Wykaz surowców |
? |
żółtka |
ocet winny |
sok z cytryny |
sól, pieprz biały |
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Gdzie można znaleźć fitoncydy?
Jogurt jest charakterystycznym napojem kuchni
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jakie urządzenie do pieczenia umożliwia skrócenie czasu obróbki oraz osiągnięcie wyższej efektywności?
Jakie aspekty w lokalu gastronomicznym mogą ułatwić poruszanie się osobie niepełnosprawnej korzystającej z wózka inwalidzkiego?
Koktajl waniliowy przygotowany z mleka niepasteryzowanego może doprowadzić u osoby pijącej do zatrucia