Pytanie 1
Elementami konstrukcji są podajnik ślimakowy, nóż czteroskrzydłowy oraz szarpak
Wynik: 32/40 punktów (80,0%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Elementami konstrukcji są podajnik ślimakowy, nóż czteroskrzydłowy oraz szarpak
Na podstawie danych zawartych w tabeli oblicz, który zestaw produktów dostarczy konsumentowi 5,3 g błonnika.
Nazwa produktu | Zawartość błonnika w 100 g produktu |
---|---|
jogurt | 0,3 g |
musli | 9,7 g |
Aby uzyskać lekką konsystencję naleśników, do ciasta należy dodać
Praca przy ergonomicznie zaaranżowanym blacie roboczym sprawia, że sylwetka pracownika jest
Barwniki betalainowe nieodwracalnie przyjmują barwę żółtobrązową w trakcie
Jak należy serwować zupę krem z dyni?
Ile kilogramów mrożonych filetów rybnych trzeba wziąć z magazynu, aby przygotować 150 porcji dania o wadze 100 gramów każda, jeśli straty podczas obróbki cieplnej wynoszą 25%?
Które z poniższych działań w technologii "cook-chill" ("gotuj-schłódź") nie gwarantuje wysokiej jakości przygotowywanych potraw?
Jak należy podawać carpaccio wołowe?
Sprzętem używanym do przygotowywania koktajlu mleczno-owocowego jest
W hotelowej restauracji zamówiono danie kuchni węgierskiej. Które danie nie powinno być serwowane gościom?
Przyprawa, która nie jest zalecana w potrawach dla osób na diecie lekkostrawnej, to
Osoba pracująca przy oczyszczaniu ziemniaków w przygotowalni powinna korzystać z jakiego środka ochrony indywidualnej?
Jak długo maksymalnie można przechowywać mąkę pszenna w kuchennym magazynie podręcznym?
Który z produktów mleczarskich jest niewskazany w diecie łatwostrawnej?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Minimalna temperatura, która powinna być mierzona przez 2 minuty wewnątrz pieczonego schabu, nie może być niższa niż
Obniżenie wilgotności powietrza w przechowalni ziemniaków do wartości 60-70% prowadzi do
Związki Maillarda powstają w trakcie
Po zakończeniu procesu mielenia mięsa w wilku, na początku trzeba
Na podstawie danych z tabeli określ, ile białka, węglowodanów i błonnika dostarczy organizmowi człowieka spożycie 150 gramów dodatku skrobiowego do dania podstawowego.
Zawartość składników pokarmowych w 100 g dodatku skrobiowego | |
---|---|
Składnik pokarmowy | Zawartość [g] |
Białko | 21,4 |
Węglowodany | 62,0 |
Błonnik | 4,0 |
Dostosowanie mieszkania dla osób z ograniczeniami w sprawności fizycznej uwzględnia m.in.
Schab stanowi część półtuszy
Który produkt spożywczy ma w 100 g najwyższą zawartość sacharozy?
Jakim sposobem przygotowuje się potrawę marchewkę z groszkiem?
Sekcja wysyłkowa zakładu gastronomicznego stanowi połączenie jego elementów
Przy projektowaniu funkcjonalnego rozkładu pomieszczeń w agroturystyce, należy umieścić kuchnię oraz zmywalnię od strony
Ile ziemniaków potrzebujemy obrać, aby przygotować 200 porcji dania głównego, jeśli porcja wynosi 200 g, a straty podczas obierania wynoszą 20%?
Higrometr to instrument montowany w przestrzeniach magazynowych w celu monitorowania
W diecie o łatwej strawności zaleca się zupę
Jakie owoce klasyfikuje się jako jagodowe?
Posypanie ugotowanej marchwi mąką pszenną z dodatkiem cukru i jej ponowne zagotowanie to metoda zagęszczania przez
W kontekście public relations, właściciel agroturystyki "Gazda"
Który sposób utrwalania mięsa przedstawiono w opisie?
n „Wodę zagotować z pokrojoną w krążki cebulą, przyprawami i octem. Ostudzić. Zimną zalewą zalać ułożone w naczyniu mięso."n |
Pomieszczenie do mycia naczyń w lokalu gastronomicznym powinno być zlokalizowane w części
Według zamieszczonego sposobu wykonania, z mleka, jaj, cukru i cukru waniliowego należy sporządzić
Sposób wykonania | |
---|---|
|
W trakcie używania frytownicy kucharz doznał niewielkiego poparzenia. Jak należy postąpić z miejscem oparzenia?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.