Pytanie 1
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Wynik: 3/40 punktów (7,5%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Przedstawiony proces produkcji ilustruje etapy przygotowania
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Subtelny smak kapusty włoskiej osiąga się poprzez jej gotowanie
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Czym jest koncentrat mleczny?
Do przygotowania kotletów de volaille używa się
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Najlepsze obuwie, które zabezpiecza nogi przed chorobami podczas pracy w zmywalni, to
Brak odpowiedzi na to pytanie.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Wpływ światła na przechowywaną żywność
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Kombiwar to sprzęt wykorzystywany w kuchni do
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Zupa z liściastych warzyw, w szczególności z kapusty, będąca popularna w rosyjskiej kuchni, to
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jakie dodatki powinny być zaproponowane do potrawki cielęcej?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Którą z aktywności hotelu można uznać za część 'public relations'?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Rozwałkowanie ciasta podstawowego z ciastem maślanym wiąże się z uzyskaniem ciasta
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jak należy serwować zupę krem z dyni?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Co należy zrobić w przypadku skaleczenia dłoni podczas wstępnej obróbki?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Na podstawie danych z tabeli określ, ile białka, węglowodanów i błonnika dostarczy organizmowi człowieka spożycie 150 gramów dodatku skrobiowego do dania podstawowego.
Zawartość składników pokarmowych w 100 g dodatku skrobiowego | |
---|---|
Składnik pokarmowy | Zawartość [g] |
Białko | 21,4 |
Węglowodany | 62,0 |
Błonnik | 4,0 |
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Co należy zrobić w pierwszej kolejności, gdy kucharz skaleczy się w rękę?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Flambirowanie to czynność, która polega na
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Potrawą, która nie jest wskazana dla osób stosujących dietę lekkostrawną, jest
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Leczo to tradycyjna potrawa z Węgier. Kluczowe składniki to cebula, pomidory oraz
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Pracownik obsługujący kuter doznał porażenia prądem i stracił przytomność. Co powinno być wykonane w pierwszej kolejności?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jakie mięso wykorzystuje się do przygotowania befsztyku po angielsku?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Po oparzeniu gorącym olejem, na skórze utworzyły się pęcherze wypełnione płynem surowiczym. Jak należy postąpić z miejscem oparzenia?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Oblicz, ile kilogramów mięsa trzeba przygotować do wykonania 25 porcji sztufady, gdy na jedną porcję przypada 250 gramów mięsa?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jaką metodę oceny jakości potrawy wykorzystuje kucharz podczas próbowania przygotowanego dania?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Lokalizację ekspedycji potraw powinno się planować w pobliżu
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Regionalne dania takie jak "gzik z pyrami" oraz "kluchy na lumpie" są typowe dla kuchni
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Ile porcji gulaszu o masie 100 gramów można przygotować z 10 kg mięsa, jeśli straty masy podczas duszenia wynoszą 30%?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
W oparciu o organizację funkcjonalną przestrzeni w zakładzie gastronomicznym zmywalnia naczyń kuchennych powinna
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jaką masę miały mrożonki rybne na początku, jeśli odnotowany 2% ubytek to 2 kg?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jakie danie jest typowe dla kuchni rosyjskiej?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jakie elementy są niezbędne do aranżacji stołu na Wielkanoc?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Która z wymienionych potraw nie należy do tradycji kuchni staropolskiej?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Który z poniższych napojów nie jest fermentowanym produktem mlecznym?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Deser z gotowanych owoców w syropie, który jest podawany w tym syropie, jak należy serwować?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Ostatni etap przygotowywania dania w restauracyjnej sali przy stole klienta, który polega na skropieniu gotowego jedzenia alkoholem i jego podpaleniu to
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jakie cechy jaj stosuje się do przygotowania sufletu czekoladowego?
Brak odpowiedzi na to pytanie.