Pytanie 1
Jaki zestaw dań powinien być polecany w diecie zdrowotnej?
Wynik: 11/40 punktów (27,5%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Jaki zestaw dań powinien być polecany w diecie zdrowotnej?
Ile gramów tłuszczu zawiera porcja bobu, jeżeli jego wartość energetyczna wynosi 102 kcal na 100 g, a białko dostarcza 28 kcal, natomiast węglowodany 56 kcal?
Jaką z wymienionych dań kelner powinien podać, korzystając z bocznego chwytu szczypcowego?
Jaką usługę dodatkową oferuje restauracja?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Podając zupę z wazy z lewej strony gościa, kelner wykorzystuje serwis
Gdy zakład gastronomiczny oferuje usługi cateringowe, to realizuje usługi
W jakiej temperaturze należy transportować ryby mrożone do jednostek gastronomicznych?
Jakie zmiany należy wprowadzić w zestawie obiadowym, aby był on odpowiedni do przygotowania w sezonie zimowym?
Do ozdabiania stołu bufetowego nie powinno się stosować
Metoda obsługi gości przy stole konsumenckim, gdzie konsument sam nakłada potrawę na talerz z półmiska, który trzyma kelner, to
W restauracji cena jednego zestawu obiadowego dnia wynosi 15,00 zł. Każdego poniedziałku restauracja oferuje 50% zniżki dla studentów, którzy zamówią przynajmniej pięć zestawów obiadowych. Jaką kwotę zapłacą studenci w poniedziałek za 6 zestawów obiadowych dnia?
Cennym źródłem białka roślinnego o największej wartości biologicznej po zjedzeniu są
Mięso z kością jest niemożliwe do zastąpienia
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jaki zestaw składników nie powinien być używany do przyrządzania potraw na śniadanie?
Jaka kwota będzie do zapłacenia przez grupę 40 studentów za obiadokolację, jeśli cena jednego zestawu wynosi 20,00 zł, a grupy zorganizowane otrzymują rabat w wysokości 10%?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Zestaw śniadaniowy składający się z chleba razowego z masłem, jajka sadzonego oraz kakao jest ubogi pod względem
Który zestaw potraw na kolację został skomponowany według zasad prawidłowego odżywiania dzieci w wieku szkolnym?
Jaki instrument powinien być użyty do pomiaru ciśnienia pary wodnej w kotle warzelnym?
Zgodnie z zasadami tworzenia jadłospisów nie powinno się wymieniać porcji mięsa na ziemniaki
Blokowe diagramy najczęściej wykorzystuje się do wizualizacji
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Właściciel lokalu gastronomicznego, który z okazji Dnia Dziecka zorganizował pokazy i degustacje potraw pod hasłem "Smaki dzieciństwa", działał w ramach
W restauracji oferta dań i napojów dedykowana dzieciom powinna być umieszczona w karcie
Która potrawa z zamieszczonego w ramce menu uzupełnia posiłek w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe?
Lunch Tatar z łososia Kaczka pieczona Buraczki zasmażane Sorbet z kiwi |
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jaką metodę promocji zastosowała restauracja, wprowadzając zniżkowe kupony na sezonowe dania?
Karta stworzona z myślą o przyjęciu weselnym to menu
Do podania jakiego dania należy użyć talerza głębokiego?
Ilość próbek kontrolnych potraw, które powinny być pobierane w celach sanitarno-epidemiologicznych, nie może być mniejsza niż
W menu restauracyjnym powinno się zamieścić informację o
Zgodnie z tradycyjnym układem menu, przed ciepłymi przekąskami w propozycji restauracyjnej powinny znajdować się
Przezroczysty bilans energetyczny w ciele ludzkim utrzymujący się przez dłuższy czas prowadzi do
Przedstawione na ilustracji urządzenie służy do sporządzania
Dzienne potrzeby makroelementów dla jednej osoby przekraczają
Ile wyniesie rachunek za usługę organizacji przerwy kawowej dla 125 osób?
Dane do sporządzenia rachunku za usługę organizacji przerwy kawowej | |
---|---|
Ceny brutto produktów i napojów dla 1 osoby | 6,00 zł |
Cena brutto obsługi kelnerskiej | 100,00 zł |
Udzielony opust | 10% |
Nadmierne spożycie białka w ludzkim organizmie prowadzi do
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.