Pytanie 1
Na podstawie danych zawartych w tabeli oblicz, który zestaw produktów dostarczy konsumentowi 5,3 g błonnika.
Nazwa produktu | Zawartość błonnika w 100 g produktu |
---|---|
jogurt | 0,3 g |
musli | 9,7 g |
Wynik: 24/40 punktów (60,0%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Na podstawie danych zawartych w tabeli oblicz, który zestaw produktów dostarczy konsumentowi 5,3 g błonnika.
Nazwa produktu | Zawartość błonnika w 100 g produktu |
---|---|
jogurt | 0,3 g |
musli | 9,7 g |
Odparowywanie wywaru przy przygotowywaniu sosów do około 1/3 pierwotnej objętości to
Co należy zrobić w przypadku udzielania pierwszej pomocy osobie, która straciła przytomność?
Jakiego rodzaju tłuszcz należy używać do smażenia zanurzeniowego?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Przygotowując analizę SWOT w nowo otwieranej restauracji, właściciel powinien zakwalifikować zapis - "brak parkingu przed lokalem" do
Magazyn dla produktów suchych powinien spełniać następujące wymagania:
Jaką potrawę przygotowuje się przy użyciu metody duszenia?
W gastronomii ścieżka dla pojemników z odpadami opakowaniowymi nie może się przecinać z trasą
Jakie rodzaje produktów spożywczych, przechowywane w odpowiednich warunkach, mogą poprawić ich walory organoleptyczne?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Najdłuższym czasem przechowywania w idealnych warunkach odznaczają się
W zakładzie gastronomicznym magazyn podręczny powinien być usytuowany w części
Które z warzyw jest głównym źródłem chlorofilu?
Ser gouda, który został osuszony i nie przeszedł żadnych zmian mikrobiologicznych, powinien
Przechowywanie owoców i warzyw w szczelnych plastikowych pojemnikach prowadzi do
Do przygotowania ciast kruche używa się metody
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Nadzienie składające się z rozgniecionych ziemniaków, białego sera i cebuli wykorzystuje się do wytwarzania
Prawidłowo przygotowany kotlet de volaille powinien charakteryzować się kształtem
Jakie opakowanie najlepiej nadaje się do przechowywania ciepłego chleba?
W zakładzie gastronomicznym zmywalnia naczyń powinna być zlokalizowana w obszarze
Zamieszczony wykaz produktów do sporządzenia kawy po irlandzku należy uzupełnić
Produkty do sporządzenia kawy po irlandzku | |
---|---|
Cukier trzcinowy | |
Napar kawowy | |
? | |
Bita śmietana |
Ile bułki czerstwej powinno się użyć do sporządzenia masy mięsnej z 6 kg mięsa, jeśli zawartość bułki czerstwej w stosunku do mięsa wynosi 20%?
Kawa przygotowana w ekspresie, serwowana w filiżankach z dodatkiem słodkiej śmietanki, to kawa w stylu
System oceny ryzyka w kluczowych punktach kontrolnych to
Związki Maillarda powstają w trakcie wytwarzania
Które urządzenie stosowane w zakładach do oczyszczania ścieków mieli odpady z gastronomii, umożliwiając ich bezpośrednie wprowadzenie do kanalizacji?
Jaja po dezynfekcji powinny być przechowywane
Resztki mięsa, które powstają podczas przygotowywania sztufady, powinny być wykorzystane do zrobienia
W profilaktyce przed powstawaniem odleżyn u pacjentów leżących kluczową rolę odgrywa
W magazynie konieczne są warunki temperaturowe od +15 °C do +18 °C oraz wilgotność względna w zakresie od 56% do 60%
Spośród wymienionych surowców, który jest najmniej trwały?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Wskaż grupę ryb składającą się wyłącznie z ryb morskich?
Podczas malowania pokoju dziennego dwiema barwami, właściciele planują zastosować zasadę równoważenia kolorów. Który dobór kolorów nie powinien być przez nich wybrany?
Która z procedur nie gwarantuje bezpieczeństwa zdrowotnego przygotowywanych potraw w lokalu gastronomicznym?
Z 1 kg schabu, 0,015 kg mąki oraz 0,05 kg tłuszczu przygotowano 5 porcji kotletów saute. Jakie składniki będą potrzebne do sporządzenia 30 porcji?
Czyszczenie miejsca pracy oraz pomieszczeń wykonuje się
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.