Pytanie 1
Który produkt spożywczy ma w 100 g najwyższą zawartość sacharozy?
Wynik: 31/40 punktów (77,5%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Który produkt spożywczy ma w 100 g najwyższą zawartość sacharozy?
Aby zagwarantować prawidłowe działanie zakładu gastronomicznego, zmywalnia naczyń stołowych powinna
GHP to system zarządzania, który nie obejmuje procesów
Jakim skrótem określa się krytyczne punkty kontroli?
Jakie potrawy mączne przygotowuje się z ciasta wyrabianego na stolnicy?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Produkty zbożowe akceptowane w diecie bezglutenowej to artykuły
Spośród wymienionych surowców, który jest najmniej trwały?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jakie urządzenie należy zastosować do określenia wilgotności w magazynie?
Podczas wystawnej kolacji jako aperitif powinno się serwować wino
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Ile kalorii ma obiad, jeżeli jego wartość energetyczna wynosi 40% z dziennego zapotrzebowania mężczyzny, które wynosi 3200 kcal?
W trakcie przechowywania jaj
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Metoda biologicznego konserwowania ogórków opiera się na wykorzystaniu fermentacji?
Do serwowania sufletu nie zaleca się używania
Ocena organoleptyczna opiera się na analizie właściwości żywności przy użyciu
W przedmagazynie, oprócz wagi, stołu i umywalki, powinien znaleźć się wózek
Suflet owocowy do spożycia powinien być serwowany
Surowiec, który w kuchni wymaga osobnego miejsca do przechowywania, to
Jakia powinna być optymalna temperatura przechowywania świeżych ryb przez maksymalnie 2 dni w lodówce?
Osoba z działu ekspedycji, która zraniła się w palec i kontynuuje wydawanie potraw, stwarza ryzyko
Jaką kwotę należy ustalić jako cenę sprzedaży netto za jedną porcję kolacji, jeśli łączny koszt wytworzenia 120 porcji wynosi 480 zł, a marża gastronomiczna to 150%?
Aby przygotować 7 porcji polędwicy flambirowanej, wykorzystano 350 ml koniaku. Ile koniaku będzie potrzebne do zrobienia 21 porcji polędwicy flambirowanej?
Jakiej potrawy nie powinno się serwować na półmisku platerowym?
Podczas podgrzewania skrobi w wodzie następuje
Obiekt gastronomiczny, zajmujący się przygotowaniem posiłków abonamentowych, regeneracyjnych oraz dietetycznych dla wyznaczonej grupy osób, to
Kluczowym elementem w procesie przygotowywania mleczka waniliowego jest
Z mielonej masy mięsnej uformować kulki, obtoczyć je w mące i gotować w wywarze z warzyw przez kilka minut – to fragment przepisu, który dotyczy przygotowania
Zgodnie z zamieszczonym sposobem wykonania należy sporządzać
Sposób wykonania | |
---|---|
1. | Mięso (udziec wołowy) natrzeć przyprawami, odstawić w chłodne miejsce. |
2. | Słoninę pokroić w słupki. |
3. | Mięso naszpikować słoniną, oprószyć mąką, obsmażyć, podlać płynem i dusić. |
W strefie higienicznej obiektu gastronomicznego przeprowadza się
Który z posiłków zapewnia po zjedzeniu największą ilość błonnika pokarmowego?
Koszt wyżywienia dla delegacji liczącej 15 osób wyniósł
- śniadanie - 225,00 zł
- lunch - 150,00 zł
- obiadokolacja - 375,00 zł
Jaką kwotę stanowi całodzienne wyżywienie jednego delegata?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Leczo jest daniem
Jakie grupy produktów, według systemu jakości żywności, mogą być przechowywane razem w zamrażarce?
Właściciel lokalu gastronomicznego, analizując popularność oferowanych potraw według macierzy BCG, zakwalifikował dania charakteryzujące się wysoką marżą oraz rosnącym udziałem w sprzedaży jako
Podczas udzielania pierwszej pomocy osobie, która straciła przytomność, co należy zrobić w pierwszej kolejności?
Najdłuższym składnikiem rozbioru tuszy wieprzowej w rejonie grzbietu jest