Kwalifikacja: SPL.01 - Obsługa magazynów
Korzystając z informacji zawartych w tabeli, wskaż maksymalną temperaturę przechowywania mięsa jagnięcego.
Warunki przechowywania wybranych rodzajów mięsa wg wytycznych Międzynarodowego Instytutu Chłodnictwa | |||
---|---|---|---|
Produkt | Temperatura [°C] | Wilgotność względna [%] | Czas przechowywania |
Wołowina | -1,5 ÷ -1,0 | 90 ÷ 95 | 9 tygodni |
Mięso jagnięce | -1,0 ÷ 0 | 90 ÷ 95 | 10 ÷ 15 dni |
Wieprzowina | -1,5 ÷ 0 | 90 ÷ 95 | 1 ÷ 2 tygodnie |
Bekon wędzony | -3,0 ÷ -1,0 | 80 ÷ 90 | 1 miesiąc |