Kwalifikacja: SPL.04 - Organizacja transportu

Przewóz środkami transportu drogowego marchewki, pietruszki i kalafiorów, gotowych do spożycia, powinien być realizowany w temperaturze maksymalnej

Fragment umowy ATP z dnia 1 września 1970 ratyfikowanej przez Prezydenta RP dnia 14 maja 2015 r.
Produkty spożywczeTemperatura maksymalna
I Surowe mleko+6°C
II Mięso czerwone i duża dziczyzna+7°C
III Produkty mięsne, mleko pasteryzowane, masło, świeży nabiał (jogurt, kefir, śmietana, świeży ser), gotowe do spożycia gotowane produkty spożywcze przyrządzone surowo warzywne i produkty warzywne, skoncentrowany sok owocowy, dziczyzna, drób, produkty rybne niewymienione poniżej+6°C
IV Dziczyzna, drób, króliki+4°C
V Czerwone podroby+3°C
V Mięso mielone+2°C

Odpowiedzi