Kwalifikacja: OGR.02 - Zakładanie i prowadzenie upraw ogrodniczych

Na podstawie danych w tabeli wskaż grupę roślin, których produkcja rozsady trwa najdłużej.

Warunki produkcji rozsady
Gatunki warzywTermin wysiewu do pojemnikówIlość tygodni produkcjiTemperaturaTermin wysadzenia na stałe miejsce
KalafiorII7 - 818 – 20°C do wschodówIV
KarczochII10 - 1220°C optymalnapo 15 V
KalarepaII7 - 812°C optymalna
8°C minimalna
IV
Kapusta pekińskaII7 - 820°C optymalnaIV
Kapusta biała, czerwonaII7 - 818 – 20°C do wschodówIV
KalafiorII7 - 818 – 20°C do wschodówIV
Seler naciowy
i korzeniowy
II - III12 - 1322 – 24°C do wschodówpo 15 V
Sałata masłowaII - III4 - 516 – 18°CIII - IV
CebulaII- III8 - 918 – 20°C do wschodówkoniec IV początek V
BrokułII - III6 - 718 – 20 °C do wschodówIV
PorIII8 - 1018 – 22°C do wschodówpo 15 V
PaprykaIII5 - 825 – 28°C do wschodówpo 15 V

Odpowiedzi