Kwalifikacja: SPC.06 - Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów mleczarskich
Na podstawie zamieszczonych w tabeli danych, badana partia mleka nie spełnia wymagań ze względu na
Partię mleka przerobowego do produkcji serów dojrzewających poddano badaniom fizykochemicznym i wyniki oznaczeń porównano z wymaganiami rozporządzenia WE nr 823/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady. | |||||
Rodzaj badania | Kwasowość [pH] | Białko ogółem [%] | Tłuszcz [%] | Antybiotyki | Liczba krioskopowa [°C] |
---|---|---|---|---|---|
Wymagania dla mleka według rozporządzenia | nie niższa niż 6,5 i nie wyższa niż 6,8 | nie niższa niż 2,8 | nie niższa niż 3,0 | nieobecne | nie wyższa niż -0,512 |
Wyniki badań mleka przerobowego | 6,6 | 3,0 | 2,8 | nieobecne | -0,530 |