Kwalifikacja: SPC.04 - Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych
Zgodnie z wymaganiami PN Warunki klimatyczne i okresy przechowywania w chłodniach zamieszczonymi w tabeli, wskaż przez jaki okres można przechowywać mięso drobne wieprzowe w opakowaniach w zakresie temperatur -22,1 ÷ -30oC.
Fragment normy Warunki klimatyczne i okresy przechowywania w chłodniach | |||
---|---|---|---|
Lp. | Nazwa produktu | Temperatura [°C] | Okres przechowywania [miesiące] |
1. | Wieprzowina w półtuszach całych lub zdekompletowanych, w workach foliowych lub bez worków foliowych | -22,1 ÷ -30°C -18,1 ÷ -22°C | 18 15 |
2. | Bekon-surowiec, szynki i łopatki surowe łuzem, tłuszcz drobny | -22,1 ÷ -30°C -18,1 ÷ -22°C | 14 12 |
3. | Słonina w opakowaniu | -22,1 ÷ -30°C -18,1 ÷ -22°C | 14 12 |
4. | Mięso drobne w opakowaniach (wieprzowe i wołowe) | -22,1 ÷ -30°C -18,1 ÷ -22°C | 15 12 |