Kwalifikacja: SPC.04 - Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych

Zgodnie z wymaganiami PN Warunki klimatyczne i okresy przechowywania w chłodniach zamieszczonymi w tabeli, wskaż przez jaki okres można przechowywać mięso drobne wieprzowe w opakowaniach w zakresie temperatur -22,1 ÷ -30oC.

Fragment normy Warunki klimatyczne i okresy przechowywania w chłodniach
Lp.Nazwa produktuTemperatura [°C]Okres przechowywania [miesiące]
1.Wieprzowina w półtuszach całych lub zdekompletowanych, w workach foliowych lub bez worków foliowych-22,1 ÷ -30°C
-18,1 ÷ -22°C
18
15
2.Bekon-surowiec, szynki i łopatki surowe łuzem, tłuszcz drobny-22,1 ÷ -30°C
-18,1 ÷ -22°C
14
12
3.Słonina w opakowaniu-22,1 ÷ -30°C
-18,1 ÷ -22°C
14
12
4.Mięso drobne w opakowaniach (wieprzowe i wołowe)-22,1 ÷ -30°C
-18,1 ÷ -22°C
15
12

Odpowiedzi